Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@02:34:14 GMT

تأثیر امواج موبایل در ابتلا به سرطان

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۵۴۶۶

تأثیر امواج موبایل در ابتلا به سرطان

دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی به سؤالات پزشکی مخاطبان فارس در ارتباط با موضوع سرطان پاسخ داد. ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۵ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، مشروح  پرسش و پاسخ حسین فودازی، دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی، مدیر بخش رادیوتراپی انکولوژی بیمارستان فیاض بخش و متخصص درمان سرطان برای پاسخگویی به سوالات را در ادامه می خوانید:

سوال: آیا مصرف پاستیل منجر به بروز بیماری سرطان خواهد شد؟

فودازی: متاسفانه در برخی موارد مشاهده می‌کنیم که در بوفه مدارس خوراکی های ناسالم به فروش می رسد در تحقیقاتی که انجام شد مشخص شد، در کشور ما حدود 40 درصد از افراد بالای 50 سال به درجاتی از کبد چرب مبتلا هستند، این بیماری به دلیل مصرف بیش از حد غذا های کربوهیدرات دار و غذاهای چرب بروز می‌کند و در آینده می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های گوارشی و قلبی عروقی شود، مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی ما بسیار زیاد است و مواد غذایی مانند پاستیل مملو از کربوهیدرات بوده این مواد غذایی در آینده می‌توانند مشکلات کبدی و گوارشی ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی ما باید اصلاح شود، به دلیل اینکه بدن ما به این میزان کربوهیدرات نیازی ندارد. مصرف لبنیات در سبد غذایی خانوار بسیار محدود شده است این موضوع در آینده ممکن است مشکلات پوکی استخوان را برای افراد به وجود آورد همچنین 40 تا 50 درصد است مردم جامعه فعالیت کافی ندارند لذا توصیه پزشکان بر این است که برای پیشگیری است بروز ابتلا به کبد چرب ورزش کردن را در برنامه خود قرار دهند.

 

سوال: تغذیه با شیر مادر در زمینه پیشگیری است بروز سرطان چقدر تاثیرگذار خواهد بود؟

فودازی: وقتی تغییری در محیط زیست یا نوع تغذیه افراد ایجاد می‌شود بلافاصله زمینه ابتلا به بیماری سرطان فراهم نمی‌شود بلکه در آینده ممکن است با گذر زمان فرد به سرطان مبتلا شود، باید توجه کنیم از زمان تبدیل شدن یک سلول عادی به سلول سرطانی حدود 20 سال زمان لازم است، شروع سرطان در کشور ما به دو دلیل در حال افزایش است، اول اینکه هرم سنی جمعیت کشور در حال رسیدن به سنین میانسالی است، سرطان خاص سنین میانسالی و پیری است و وقتی هرم سنی کشوری به سمت و سوی پیری و میانسالی برود شروع سرطان در بین افراد جامعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

عادت به زندگی مدرن باعث شده که میزان فرزند آوری در کشور ما کاهش یابد، یا اینکه میزان شیردهی در خانم‌ها رو به کاهش رود پیش شش عامل خطر در زمینه سرطان سینه موثر خواهد بود، کاهش تعداد فرزند آوری در خانم ها یا تولد اولین فرزند پس از سی سالگی، ژنتیک که 20 درصد عوامل خطر را به خود اختصاص داده، کاهش زمان شیر دادن در خانم ها، تغییر سبک زندگی و روی آوردن به زندگی ماشینی از جمله این عوامل هستند.

در کشور ما از هر 12 زن ممکن است یک نفر تا پایان عمر به سرطان سینه مبتلا شود، که اگر این رویه ادامه پیدا کند ممکن است این آمار کاهش یافته و میزان شیوع سرطان روز به روز افزایش یابد.

سوال: طب سنتی چقدر در درمان بیماری سرطان موثر عمل می‌کند؟

فودازی: ما در پزشکی طب جایگزین را داریم و من می خواهم فراتر از طب سنتی سخن بگویم، طب سنتی می تواند به درمان بیماری سرطان کمک کند اما نمی‌تواند جایگزینی برای طبقه مدرن باشد. برخی درمان‌ها مانند طب سوزنی و طب سنتی نباید به عنوان درمان اصلی در نظر گرفته شود که متاسفانه عده‌ای با رفتن به دنبال این نوع روش درمانی و استفاده از روش‌های نادرست درمان بیماری خود را تشدید میکند همانطور که در صدا و سیما نیست مشاهده کردیم که در یک برنامه ادعا شد که درمان سرطان کشف شد که هیچ گونه سندیتی نداشت.

سوال: مشاغل مرتبط با سرطان کدامند؟

فودازی: عده‌ای از مشاغل صنعتی سرطان‌زا هستند، شیوع سرطان پوستی در کشاورزان که در معرض نور قرار دارند، کار کردن در کارخانجات سیمان و پنبه نسوز، کارخانه‌های شیشه گری شانس ابتلا به برخی از سرطان‌ها مثل پوست، خون و ریه در آنها بیشتر است لذا باید مباحث ایمنی و طب کار رعایت شود.

سوال: استفاده از موبایل در زمان خواب منجر به بروز سرطان می‌شود؟

فودازی: مطالعات زیادی در زمینه امواج موبایل و ارتباط آن با بروز سرطان انجام شده است و نتایج آن مبهم بوده اما این امواج می توانند منجر به اختلالات ذهنی روانی و بروز سردرد و مشکلات شنوایی شوند.

همچنین برخی از مطالعات نشان داده که استفاده بیش از حد از موبایل و امواج وای فای می‌تواند شانس ابتلا به تومورهای مغزی را بالا ببرد، اما اینگونه مطالعات نیازمند تحقیقات بیشتر هستند.

سوال: تاثیر امواج دکل‌های فشار قوی در زمینه بروز سرطان را توضیح دهید؟

فودازی: مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است اما به طور قطع نمی‌توان اعلام کرد که اینگونه امواج اثرات منفی در بروز سرطان داشته باشند.

 

سوال: امکان بارداری پس از درمان سرطان وجود دارد؟

فودازی: بله این احتمال کاملا وجود دارد و بسیاری از افرادی که به سرطان مبتلا بوده‌اند پس از درمان با تکنیک‌ها و روش‌هایی که وجود دارد موفق به فرزندآوری شده‌اند، شیمی درمانی و پرتودرمانی اختلالی در روند باروری بانوان ایجاد نمی‌کند و حتی اگر این احتمال در زمان درمان وجود داشته باشد می‌توان از بروز آن در آینده پیشگیری به عمل آورد. در این زمینه بانک خون رویان و اسپرم وجود دارد، همچنین در کشور این توانایی را داریم که قبل از انجام شیمی درمانی تخمک را فریز کنیم.

سوال: آیا افرادی که از فستفود زیاد استفاده می‌کنند لازم است به طور سالانه چکاب بدهند؟

فودازی: سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 اعلام کرد که مصرف فست فود کشنده ترین عامل بشر خواهد بود، این غذاها از میزان بالای انرژی و کربوهیدرات برخوردار هستند و شانس ابتلا به برخی از سرطان های دستگاه گوارش را بالا می‌برد، لذا باید مصرف این گونه غذا ها کاهش پیدا کند و انجام چکاپ های سالانه نیز توصیه می شود.

سوال: آیا مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی در کاهش دردهای ناشی از بیماری سرطان نقش ایفا می‌کند؟

فودازی: تنها تخصصی که برای درمان بیماران می‌تواند مخدر تجویز کند متخصصان سرطان هستند اما این موضوع در هر مرحله ای اتفاق نمی افتد و باید توجه کنیم که درمان سرطان همیشه درمان موفقیت‌آمیزی نیست در بیماران مبتلا به سرطان های استخوانی و احشایی پیدا می کند که در این مرحله پزشک از مواد مخدر به صورت داروی استفاده می کند، معمولاً در افرادی که مواد مخدر مصرف میکند سرطان دیرکرد تشخیص داده میشود و فرد در مراحل بسیار پیشرفته متوجه بیماری سرطان خواهد شد که در آن زمان درمان آنها با دشواری صورت می‌گیرد، مهمترین علائم بیماری سرطان در دست که استفاده کننده است مواد مخدر این دردها را احساس نمی‌کند و همین موضوع باعث تشخیص دیرهنگام این بیماری می‌شود.

سوال: نشانه‌های اصلی و هشداری بیماری سرطان را توضیح دهید؟

فودازی: وجود آمدن هرگونه توده غیرطبیعی در بدن، هرگونه تغییر رنگ در خال های روی پوست و یا به وجود آمدن خالهای غیر طبیعی در سطح بدن، هرگونه تغییر در صدا به ویژه در افرادی که دخانیات استعمال می کنند، وجود هرگونه اما عوامل گوارشی مانند سوء هاضمه شدید و سرفه های طولانی مدت که خلط خونی در آنها مشاهده می‌شود از جمله نشانه‌های ابتلا به سرطان محسوب می‌شود و مهمترین نکته در این زمان این است که بیمار به دنبال خود درمانی ندارد تا موجبات تشدید بیماری را فراهم نکند و در اولین فرصت با مراجعه به پزشک به‌دنبال درمان خود باشد.

سوال: آیا کم کاری تیروئید در بروز سرطان نقشی دارد؟

فودازی: خیر کم کاری یا پرکاری تیروئید اختلالات متابولیسمی است و در زمینه افزایش یافت کاهش وزن تاثیر گذار خواهد بود.

 

سوال: آماری در زمینه بیماران مبتلا به سرطان در کشور وجود دارد؟

فودازی: سالانه حدود 100 هزار مورد جدید به تعداد مبتلایان به سرطان در کشور افزوده می‌شود، به طوری که سرتان پس از بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان دومین عامل مرگ در کشور ما شناخته می شود، مثل آن حدود 35 هزار نفر بر اثر ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست می‌دهند. در حال حاضر تحقیقات نشان می‌دهد که حدود نیم میلیون نفر در کشور ما با بیماری سرطان زندگی می‌کنند.
سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده است که تا سال 2030 تعداد افراد مبتلا به سرطان در کشور ما به دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

سوال: مصرف قلیان چه قدر در زمینه بروز سرطان موثر است؟

فودازی: مصرف قلیان که در کشور ما رو به افزایش است و به یک عادت روزانه تبدیل شده و متاسفانه شروع آن در خانم‌ها نیز رو به پیشرفت است نقش موثری در زمینه ابتلا به سرطان ایفا می‌کند، یک وعده قلیان چیزی حدود 60 نفر سیگار سموم مختلف را وارد بدن می کند، مصرف مواد مخدر مانند تریاک شانس ابتلا به سرطان را افزایش میدهد، مواد مخدر جدید نیز در ابتلا به سرطان های گلو و دهان را افزایش می‌دهد.

منبع:فارس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟